Натуральні барвники для зефіру
Серед ласощів на фруктовій основі, не містять жирів і багатих корисними пектинами, на першому місці ніжний і повітряний зефір. Шляхом збивання ягідно-фруктового пюре з яєчними білками і цукром світу є ця солодкість, а одним з близьких кондитерських виробів за змістом є пастила. Прийнято вважати, що назва «зефір» було присвоєно ласощів у Франції, після того, як увінчався успіхом один з безлічі експериментів над мармеладом і пропорцій інгредієнтів (особливо над кількістю білків). Різноманітні запахи, кольори і смаки зефір знайшов дещо пізніше (у XIX столітті) – це були кремові і рожеві відтінки, потім додавання шоколаду та цукрових глазурі, а також горіхових стружок і мармеладу.
На сьогоднішній день рецепт створення зефіру ґрунтується на різних ягідних і фруктових пюре, мікси яких в потрібних пропорціях з яєчними білками і цукром стають улюбленими ласощами для дітей та дорослих. Маса ретельно збивається, після чого в суміш додають пектин або агаровий сироп. Піноподібну форму утворює білок, а желюючий наповнювач утримує ласощі в необхідній формі. Як відомо, желюючі речовини є природними, а тому несуть в собі ще й корисні властивості – наприклад, пектин виробляється з яблучних або абрикосових компонентів, желатин з кісток тварин, а агар-агар проводиться з водоростей. Роль добавок при виробництві зефіру зазвичай дістається харчових кислот, барвників і эссенциям. Випускається зефір неглазированным і глазурованою (без покриття в гамі, згідно наповнює речовин, і покритий молочним або чорним шоколадом, йогуртовій глазур'ю, відповідно). Зефір може проводитися будь-якої форми – зазвичай це полушар з рифленою поверхнею. Білий зефір, у разі якщо він гарної якості, не повинен мати сірих відтінків – подібні недоліки у зовнішньому вигляді продукту зумовлені використанням морожених білків і желатину, що тягне за собою втрату «легкості». У свою чергу занадто яскраві кольори зефіру говорять про надмірне застосування хімічних барвників і від бажання порадувати себе солодким краще відмовитися. Консистенція солодощі повинна відновлювати форму виробу після легкого натискання, а глазурований зефір повинен мати поверхню без тріщин і грудок.
Справжній зефір – це ніжний і приємний аромат, смак кисло-солодкого до солодкого з додаванням фруктових відтінків. Зефір приємний на смак не тільки як самостійне ласощі, але і як доповнення до кондитерських шедеврів у вигляді тортів, десертів і тістечок. ТД «Здоровий Продукт» пропонує Вам для виробництва зефіру і пастили спеціальну серію натуральних харчових барвників будь-яких кольорів і відтінків.
Крім інших натуральних колірних добавок, повний спектр харчових барвників для желе від зеленого до яскраво-жовтого, від фіолетового до насиченого червоного пропонує Торговий Дім «Здоровий Продукт». Представлений на даній сторінці ряд барвників застосовується для желейних і мармеладних кондитерських виробів. Запропоновані натуральні барвники для желе володіють документами, що підтверджують їх походження та високу якість. Ми досвідчені і талановиті, для нас природно бути лідером, тому наші інновації і відкривають для виробників двері у світ натуральних багатогранних колірних інгредієнтів.