Якщо блакитні відтінки цього пігменту добувають із ягід бузини та смородини, капусти та редису, то червоні антоціани, відповідно, з ягід червоних відтінків. Зазвичай джерелом червоного антоціану є виноград червоних сортів або чорна морква. Відтінок червоного антоціана залежить від кислотності — у такий спосіб він має гамму відтінків від малинового до чорнично-чернивоного. Як відомо, антоціани мають термо-, світло і кислотостійкість. У більшості харчових продуктів червоні антоціани можуть витримати стерилізацію та пастеризацію. Рівно, як і інші (не червоні) кольори цього пігменту. Червоні антоціани знайшли застосування, як натуральні харчові барвники для напоїв, соусів, джемів і кондитерських виробів, у такий спосіб зробивши продукт не тільки привабливим для споживача, але й здоровим.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Данія |
- Ціна: від 100 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 5 кг